Verkkouutiset

Emma Kari. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Emma Kari Suomenmaalle: Vihreät ei ole vasemmistopuolue

Vihreiden ryhmänjohtaja ei suostu lokeroimaan puoluetta.

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Emma Kari kiistää väitteet siitä, että vihreät olisi viime vuosina siirtynyt vasemmalle. Puolue ei kuulu mihinkään vasemmistoblokkiin, Kari sanoo Suomenmaan haastattelussa.

Kari kuvailee vihreiden olevan vasemmisto-oikeisto-jaon ulkopuolella.

– Vihreät on syntynyt ympäristö- ja ihmisoikeusliikkeenä. Meidän talouspolitiikkamme lähtee siitä, että hyvinvointi on sovitettava luonnon reunaehtojen mukaan. Tämä ei ole vasemmistolaisen tai oikeistolaisen talouspolitiikan perusta – vaan vihreän

– Toiset kutsuvat meitä vihervassareiksi ja toiset kokoomuksen puisto-osastoksi. On ilmeisen vaikeaa panna mihinkään valmiiseen lokeroon vihreää liikettä, joka on tullut uudistamaan talouspoliittista ajattelua, Kari arvioi.

Vihreiden ja hallituskumppani keskustan välit ovat hallitustaipaleen aikana olleet aika ajoin kireät. Karin mukaan yhteentörmäykset ilmasto- ja ympäristöpolitiikassa ovat olleet ”väistämättömiä”.

– Vaikka meitä erottavat kysymykset ovat suuria ja raskaita, on todella hyvä, että olemme keskustan kanssa samassa hallituksessa, sanoo Kari.

Uusimmat
MAINOS