Verkkouutiset

Elina Valtonen. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Elina Valtonen: Lakisääteinen tuplapalkka tarkoittaa työttömyyttä

Kokoomuksen varapuheenjohtajan mukaan vihreät tekivät voltin väärään suuntaan.

Kokoomuksen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Elina Valtonen muistuttaa, ettei lakisääteinen tuplapalkka tarkoita että kaikki sen saisivat, vaan ettei alle sen voi työllistää.

– Siis työttömyyttä. Muutenhan voisimme säätää tuplapalkan joka päivälle. Jos asiakas ei maksa, ravintola ja teatteri jäävät avaamatta. Työtä jää tekemättä ja iloa kokematta, hän sanoo yhteisöpalvelu Twitterissä.

Vihreiden puoluekokouksessa Joensuussa käsiteltiin lauantaina tavoiteohjelman luonnosta, jossa yhtenä kirjauksena oli palkkojen sunnuntailisän poisto. Sunnuntaina puoluekokous äänesti asiasta ja päätti lopulta poistaa kirjauksen puolueohjelmasta. Tätä ennen ajatuksen oli vihreiden hallituskumppani SDP:n puolesta tyrmännyt jo varapuheenjohtaja Niina Malm.

Valtonen pitää vihreiden ratkaisua valitettavana.

– Harmin paikka, että vihreät tekivät tässä voltin väärään suuntaan. Monet palveluthan ovat määritelmällisesti täysin päästötön tapa työllistää ja saada aikaan kestävää talouskasvua. Niitä Suomi nyt kipeästi kaipaisi! Kukaan ei pakota sunnuntaisin(kaan) töihin.

 

Uusimmat
MAINOS