Verkkouutiset

Elina Lepomäki ehdottaa verouudistusta: On annettava tilaa vaurastua

Kokoomuksen kansanedustajan mallissa kaikkia osinkoja verotettaisiin noin 26 prosentin kokonaisveroasteella.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen Elina Lepomäki näkee SDP:n esityksessä mahdollisuuden neutraaliin osinkoverouudistukseen.

SDP on ehdottanut osinkojen yrittäjävähennyksen purkamista. Se tarkoittaisi verohuojennuksen poistamista sellaisilta yrityksiltä, joilla on rajan ylittävää nettovarallisuutta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Mielestäni on hienoa, että SDP pyrkii ainakin otsikkotasolla neutraaliuteen verolajeissa. Sen sijaan on mahdoton ajatus, että kiristäisimme omistamisen ja riskinoton verotusta entisestään Lepomäki toteaa.

Hän ehdottaa SDP:n puheenjohtaja Antti Rinteelle ”neutraalia ja kotitalouksien vaurastumista edistävää verouudistusta”.

– Poistettaisiin verotukia kuten yleishyödyllisten yhdistysten verovapaus ja rahoitettaisiin sillä kaikille osingonsaajille sama ja kohtuullinen kokonaisveroaste, Lepomäki sanoo tiedotteessaan.

Hän muistuttaa, että nykyisin korkeinta veroa osingon tasolla maksavat piensijoittajat.

– Heidän veroasteensa on yli 42 prosenttia samalla kun muhkean sijoitusvarallisuuden päällä istuvat jättijärjestöt eivät maksa veroja lainkaan. 400[nbsp]000 kotitaloutta – valtaosa sijoittajista – saa alle 500 euroa osinkoa vuodessa, Elina Lepomäki jatkaa.

Käytännössä uudistus tarkoittaisi, että kaikkia osinkoja verotettaisiin noin 26 prosentin kokonaisveroasteella sisältäen yhteisöveron.

– Poistaisimme kerralla kaikki keinotekoiset esteet yritysten kasvulle ja kannustaisimme kotitalouksia sijoittamaan myös yrityksiin passiivisen kiinteistöomistuksen sijaan. Nykyisin jälkimmäistä verotetaan kevyemmin.

Suomalaisen kotitalouden nettovarallisuus on Elina Lepomäen mukaan eurooppalaisittain alhaista.

– Meillä rahoitusvarallisuutta on vain rikkaimmilla eikä tyypillisellä kotitaloudella jää pakollisten menojen ja verojen jälkeen paljon mitään säästöön. Tulevaisuudessa meidän on annettava ihmisille tilaa vaurastua ja nauttia globalisaation hedelmistä myös omistamisen kautta, Lepomäki sanoo.

Hänen mukaansa uudistus rahoittaisi itse itsensä ja loisi pysyviä edellytyksiä kansankapitalismille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)