Verkkouutiset

Elina Lepomäki: Antti Rinteen bussi on tehnyt täyskäännöksen

Kansanedustajan mukaan viime hallituksen ajama kestävä talouspolitiikka on nyt romutettu.

Kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki varoittaa kotimaisten ja ulkomaisten asiantuntijoiden esittämästä huolesta hallituksen finanssipolitiikkaa kohtaan.

Valtiovarainministeriön tuoreen talouskatsauksen mukaan menot kasvavat tuloja nopeammin ensi kertaa vuoden 2014 jälkeen. Eduskunnan tietopalvelu arvioi hallituksen toimien vähentävän työllisyyttä 5000 työpaikalla.

– Suomen noin kymmenen miljardin euron kestävyysvaje tarkoittaa ikäsidonnaisista menoista ja työikäisen väestön pienenemisestä syntyvää kattamatonta vastuuta. On ennenkuulumatonta, että nykyinen hallitus päätösperäisesti kasvattaa Suomen kestävyysvajetta, Elina Lepomäki sanoi kokoomuksen ryhmäpuheenvuorossa eduskunnassa.

– [Antti] Rinteen (sd.) bussi on nyt tehnyt täyskäännöksen viime hallituksen kestävän talouspolitiikan linjaan ja suuntaa pakoputki tuprutellen kohti kielekkeen reunaa, Lepomäki jatkoi.

Hän muistutti Suomen saaneen viime viikolla sapiskaa myös EU:n komissiolta julkisen talouden kestävyydestä.

– Olemme samassa nuhtelujoukossa Etelä-Euroopan maiden kanssa, jotka ovat vaarassa rikkoa kasvu- ja vakaussopimusta, Lepomäki sanoi.

Kansanedustaja totesi julkisen taseen heikkenevän arvioiden mukaan yli 20 miljardilla eurolla Rinteen nelivuotiskauden aikana, kun mukaan lasketaan myös omaisuusmyynnit. Hallitus on vakuuttanut olevansa edelleen sitoutunut julkisen talouden tasapainoon vuonna 2023.

– Riittääkö sille toiveuni? Nyt käsillä olevan suunnitelman mukaan julkinen talous on kauden lopussa 3,6 miljardia euroa alijäämäinen. Jos luvusta siivotaan pois työeläkejärjestelmä, alijäämä on jopa 5,3 miljardia euroa. Näin siis ihan normaalissa talouskehityksessä, ilman taantumaa tai varsinkaan kansainvälistä talouskriisiä. Tästä on tasapaino kaukana!

Uusimmat
MAINOS