Verkkouutiset

Ekonomistit pitävät EKP:n johtajan itsenäisyyttä hyvänä

Vain neljännes suomalaisista taloustuntijoista arvioi, että suomalainen EKP:n pääjohtaja olisi hyödyllinen Suomelle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomalaisista taloustieteilijöistä 92 prosenttia on sitä mieltä, että Euroopan keskuspankin pääjohtajan itsenäisyys poliittisesta vaikuttamisesta on hyödyllistä Euroopan talouskehitykselle. Vastanneista kukaan ei ole asiasta eri mieltä, kerrotaan Ekonomistikone.fi-sivustolla.

Sivuston kyselyyn vastanneista ekonomisteista 63 prosenttia pitää tärkeänä, että Euroopan keskuspankin tuleva pääjohtaja kertoisi laajasti etukäteen talouspoliittisesta ajattelustaan. Kahdeksan prosenttia on eri mieltä ja 29 prosenttia epävarmoja tai vailla mielipidettä.

Kolmannessa kysymyksessä ekonomistit ottavat kantaa siihen, olisiko Suomelle hyödyllistä, jos EKP:n pääjohtajaksi nimitettäisiin suomalainen. 28 prosenttia taloustieteilijöistä katsoo, että suomalainen EKP:n pääjohtaja olisi Suomelle hyödyllistä, 25 prosenttia on eri mieltä. Kuitenkin 48 prosenttia vastaajista on asiasta epävarma tai vailla mielipidettä.

Ekonomistikone.fi-sivustolla 50 suomalaisekonomistia ottaa kantaa ajankohtaisiin talouden kysymyksiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)