Verkkouutiset

Ekonomistin mukaan tulossa on hillopurkkihallitus

Nordean Olli Kärkkäisen mukaan keskusta näyttää olevan valmis tuomaan lusikkansa Antti Rinteen hillopurkille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Nordean ekonomisti Olli Kärkkäinen kommentoi Twitterissä keskustan haluja lähteä SDP:n puheenjohtaja Antti Rinteen vetämiin hallitusneuvotteluihin.

− Kovasti näyttää siltä, että Suomeen saadaan hillopurkkihallitus, kun Keskustakin on valmis oman lusikkansa Rinteen hillopurkille tuomaan. Hallitusneuvotteluissa nähdään riittääkö hilloa kaikille, Kärkkäinen kirjoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Vasemmistoliiton entinen puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes vastaa Kärkkäiselle, että hillopurkkihallitus on loistava kielellinen innovaatio. Olli Kärkkäisen mukaan kiitos kunnia hillopurkkiretoriikan kehittämisestä kuuluu Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittaja Jouni Kemppaiselle.

Suomen Pankin entinen pääjohtaja Erkki Liikanen epäilee ”hillopurkki”-termin sopivuutta suhteessa tulevan hallituksen haasteisiin.

− Onko hillopurkki oikeasti hyvä sana kuvaamaan niitä monia vaikeitakin ratkaisuja, joita tulevalla hallituksella on edessä, ketä tahansa siellä onkin? Erkki Liikanen kysyy.

Olli Kärkkäisen mielestä tällä retoriikalla hallitukseen menemistä on perusteltu.

− Hallitusneuvotteluiden jälkeen nähdään, millä termillä uutta hallitusta ja sen ohjelmaa voi kuvata. Toivottavasti sitä voidaan kutsua vaikka ”vastuullisten päätösten hallitukseksi”, Kärkkäinen sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)