Verkkouutiset

Eikö Venäjä onnitellut Suomea itsenäisyyspäivänä?

Venäjän johdolta ei näytä tänä vuonna tulleen onnitteluja Suomen itsenäisyyspäivän johdosta.

Venäjän presidentti Vladimir Putinin nettisivuilla ei ole onnitteluviestiä Suomelle itsenäisyyspäivän johdosta eikä sellaisesta ole muutenkaan kerrottu. Vuotta aiemmin onnitteluviesti Suomelle julkaistiin.

Venäjän suurlähetystö, joka on hyvin aktiivinen Twitterissä, ei Twitterissä nyt maininnut Suomen itsenäisyyspäivästä mitään.

Venäjän suurlähettiläs Aleksandr Rumjantsev osallistui itsenäisyyspäivän juhlavastaanottoon Presidentinlinnassa. Rumjantsev on Helsingin diplomaattikunnan vanhin.

Kremlin nettisivuilla kerrotaan Vladimir Putinin onnitelleen kuluvana vuonna heinäkuusta lähtien ainakin Turkmenistanin, Abhasian, Armenian, Etelä-Ossetian, Tadzikistanin, Uzbekistanin, Kirgisian, USA:n ja Valko-Venäjän presidenttejä heidän maidensa itsenäisyyspäivänä. USA:ta lukuun ottamatta onnitellut siis ovat olleet Venäjän lähimaita tai -alueita.

Vuosi sitten Vladimir Putin onnitteli presidentti Sauli Niinistöä 6.12.2013.

Kremlin nettisivujen mukaan Putin totesi tuolloin näin:

“Maamme ovat hyviä naapureita ja luotettavia kumppaneita kahdenvälisissä ja kansainvälisissä asioissa. Siteemme kaupassa ja taloudessa, tieteessä ja teknologiassa, kulttuurinen ja alueiden välinen yhteistyömme ja yhteytemme muilla alueilla tuottavat hyviä tuloksia. On tärkeää, että tapaamisissamme tänä vuonna Moskovassa, Turussa ja Njaganissa hahmottelimme askeleet tulevaan kahdenvälisten suhteiden täyteen kehittämiseen. Toivon teille hyvää terveyttä ja uusia menestyksiä koko sydämestäni, ja toivon kaikille maanmiehillenne onnellisuutta ja hyvinvointia”.

Uusimmat
MAINOS