Verkkouutiset

”Eikö hallitus aiokaan asettaa rajoille pakollista koronatestiä?”

Kokoomusedustajan mukaan virusvariantti valuu Suomeen ja rokotustahti matelee.

Kokoomuksen kansanedustaja Sari Sarkomaa kysyy, eikö pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitus aiokaan asettaa rajoilla pakollista koronatestiä.

Iltalehden tietojen mukaan hallitus ei aio antaa esitystä testitodistusvaatimuksesta. Sanna Marin totesi tänään pääministerin kyselytunnilla, että todistus olisi hänen mielestään epäluotettava viruksen itämisajan takia, eikä negatiivisen testituloksen edellytäminen rajoilla estäisi koronaviruksen leviämistä maahan.

– Se on yksinään kaikkein heikoin malli, joka ei estä tautia tulemasta maahan. Se on hyvä lisä, muttei se yksinään riitä, Marin sanoi Ylen pääministerin haastattelutunnilla.

– En missään nimessä vastusta sitä, että tällainen testitodistus näytettäisiin. Se ei ole kuitenkaan vesitiivis malli, eikä sitä pidä sellaiseksi väittää, hän sanoi.

Sari Sarkomaa pitää linjausta järjettömänä.

– Eikö hallitus aio asettaakkaan rajoille pakollista ennakollista koronatestiä? Miksi ei?, Sarkomaa kysyy.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) kertoi maaliskuun puolivälissä, että sosiaali- ja terveysministeriö STM valmistelisi ennakkotodistuksesta mallia. Mallia ei kuitenkaan ole tulossa, vaan STM:ssä valmistellaan kuntiin ja aluehallintovirastoihin annettavaa ”ohjauskirjettä”, jonka on tarkoitus sisältää toimintamallin saavuttaessa maahan.

– Krista Kiuru ⁦ja Sanna Marin, mitkään rajoitukset eivät riitä, kun virusvariantti valuu maahamme ja rokotustahti matelee kovimmilla epidemia-alueilla! #stopkorona, Sarkomaa tviittaa tunnisteen kanssa.

LUE MYÖS:
Sanna Marin Ylellä: Testitodistus ei estäisi taudin leviämistä (VU 28.3.2021)

Uusimmat
MAINOS