Verkkouutiset

Eija-Riitta Korhola: Fennovoima on isänmaallinen hanke

Poliitikkojen ulostulot ihmetyttävät entistä europarlamentaarikkoa.

Pitkäaikaisena europarlamentaarikkona toiminut Eija-Riitta Korhola (kok.) kertoo liittyvänsä Fennovoiman onnittelijoihin. Kuluneen viikon uutinen Fennovoimasta herättää hänen mukaansa toivoa siitä, että Suomeen halutaan vastaisuudessakin investointeja ja teollisia työpaikkoja.

– Pidän hanketta isänmaallisena, sillä tämä joukko kantaa huolta siitä, että Suomeen voi vastakin investoida. Samasta syystä onnittelut hallitukselle ja erityisesti Olli Rehnille (kesk.), joka ei suostunut energiapopulistien puudeliksi, Korhola kirjoittaa blogissaan.

Hän kertoo ihmettelevänsä niitä, jotka pitävät ratkaisua täysin vastuuttomana. Korhola muistuttaa, että ydinvoimalla voidaan syrjäyttää venäläistä hiilivoimaa. Hänen mukaansa kriitikot eivät myöskään muista Euroopan unionin historiaa.

– Eurooppa sai nauttia vakaudesta, kun viholliset sidottiin yhteen taloudellisista eduistaan. Taloudellinen yhteistyö vaikean naapurin kanssa voi nytkin olla viisas ele, kunhan varmistamme, ettei riippuvuus kasva ja yksipuolistu.

Monia maalailtuja ongelmia valiokuntien aikatauluista lähtien Korhola pitää lähinnä kotikutoisina. Hän kummeksuu myös esitettyjä vaatimuksia siitä, ettei omistajuudessa saisi lupapäätöksen jälkeen tapahtua muutoksia.

– Tällainen ei nykytaloudessa liene enää edes mahdollista.

Uusimmat

Aborttihuuman pimeä ydin

Jos tavoite on tarpeeksi pyhä, edistyksen kärkijoukko ohittaa liberaalin demokratian periaatteet ja perustuslailliset rajoitteet.

MAINOS