Verkkouutiset

Nordnetin osakesäästötili Helsingissä. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

”Ei mitään järkeä” – Opiskelijalle 10000 euron ”sakko” kahdesta osakesäästötilistä

Kokoomuksen Matias Marttinen esittää osakesäästötilien rajoitusten purkamista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja Matias Marttinen päivittelee osakesäästötilien määrän rajoittamista.

Hän viittaa alta löytyvään Helsingin Sanomien uutiseen. Siinä kerrotaan seinäjokelaista opiskelijaa kahden osakesäästötilin takia uhkaavasta yli 10[nbsp]000 euron veronkorotuksesta.

Osakesäästötilejä saisi olla vain yksi ja opiskelija oli avannut toisen vahingossa. Rangaistus useammasta tilistä on 10 euroa päivässä jokaisesta tilistä.

– Tässä ei ole mitään järkeä, miksi osakesäästötilien määrää rajoitetaan. Olen jättänyt eduskunnassa lakialoitteen, jossa esitän rajoitusten purkamista. Osakkeisiin sijoittamisesta ei pidä rangaista, Marttinen tviittaa.

Rajoituksissa on pohjimmiltaan kyse osakesäästötilien maksimisäästösummasta. Osakesäästötili on rajattu 50[nbsp]000 euroon. ”Sakolla” halutaan estää rajan kiertämistä.

Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri sanoo HS:lle, että rangaistus on ankara ja summa suuri verrattuna siihen, että osakesäästötileillä pidetään keskimäärin arvopapereita vain 5[nbsp]000 eurolla.

– Mielestäni oli vain ajan kysymys, että näin tapahtuu. Osakesäästö­tililaissa on ikävä sakkorangaistus, ja sen aiheuttaa Suomen lainsäädännölle epätyypillinen rajoitus, jota muissa finanssituotteissa ei ole, Lounasmeri toteaa.

Matias Marttinen on aiemmin esittänyt myös 50[nbsp]000 euron rajoituksen purkamista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)