Verkkouutiset

”Ei keskusta tällaiseen taivu”

Metsäväki ennustaa hallituskriisiä, jos vihreiden linja pitää.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

MTK:n metsävaltuuskunnan puheenjohtaja Mikko Tiirola ennustaa hallituskriisiä, ”jos vihreät aikovat pitää tavoitteistaan kiinni”.

– Ei keskusta eikä rkp noihin taivu ja tuskinpa myöskään demarit, Tiirola kirjoittaa Twitterissä.

Vihreiden puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalo sanoi aiemmin tänään Maaseudun Tulevaisuudessa, että vihreät ei halua keventää turpeen verotusta. Hän lausui kantansa kommenttina työ- ja elinkeinoministeriön niin sanotun turvetyöryhmän ehdotukseen, jonka mukaan turvetta käyttävien lämpölaitosten verollisuus alkaisi vasta 10 000 megawattitunnista vuodessa nykyisen 5000:n sijaan.

Ohisalo totesi myös, että hakkuita Suomessa pitää vähentää.

– Esimerkiksi Metsähallituksen metsissä tulisi lopettaa avohakkuut, hän linjasi.

Tähän tarttui EU-parlamentaarikko Elsi Katainen (kesk.). Hänen mielestään Ohisalo unohtaa kestävän metsätalouden hyvät puolet.

– Luonnon monimuotoisuuden ja hiilinielujen vahvistaminen ei tarkoita avohakkuiden kieltämistä tai metsien käytön vähentämistä. Kapealla metsänäkökulmalla tai turpeen hallitsemattomalla alasajolla ei työllisyystavoitteisiin päästä, Katainen kirjoittaa.

Metsäteollisuus ry:n metsäjohtaja Karoliina Niemi puolestaan katsoo, että jos Suomessa toimittaisiin niin kuin Ohisalo ehdottaa, hakkuut siirtyisivät muualle. Syy on, että puusta valmistetuille tuotteille on kysyntää.

– Suomessa hakkuilla vastataan globaaliin tuotekysyntään, ja tuodaan samalla työtä ja tuloja.

Keskustan puheenjohtaja, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko sanoi viime viikolla Kotimaa-lehdessä, että keskusta saattaa lähteä hallituksesta, jos puoliväliriihen päätökset eivät ole puolueen mielestä riittävän hyviä.

– Mitä tulee hallitukseen, siellä ollaan tai sieltä lähdetään asioiden vuoksi. Itse pidän huhtikuun puoliväliriihtä poikkeuksellisen tärkeänä. Ratkaisevaa on, onko hallituspuolueilla riittävän samanlainen näky, Saarikko sanoi.

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)