Verkkouutiset

”Ei jokainen ole natsi, joka ei jaa tiettyjä mielipiteitä”

Saksan vasemmistopuolueen entisen ryhmyrin mielestä pitäisi luopua omahyväisestä asenteesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Saksalaisen vasemmistopuolue Die Linken entinen ryhmyri Sahra Wagenknecht kritisoi monien vasemmistoliberaaleiksi oletettujen ihmisten ”lisääntyvää suvaitsemattomuutta”.

Wagenknechtin mielestä monien näistä ihmisistä pitäisi kutsua itseään epäliberaaleiksi vasemmistolaisiksi. Hän kuvailee monen vasemmistolaisen mentaliteettia seuraavalla tavalla:

– Se, joka ei ole kanssani samaa mieltä, ei ole toisinajattelija, vaan huono ihminen.

– Tällainen ajattelutapa on tyypillistä vasemmistoliberaalille ympäristölle. Vasemmiston pitäisi hylätä tällainen omahyväinen asenne, Wagenknecht sanoo uutissivusto berliner-zeitung.de:lle.

Hänen mukaansa vasemmistoliberalismi sai alkunsa suurten kaupunkien uuden akateemisen keskiluokan piiristä.

– Se on suhteellisen etuoikeutettu miljöö, joka elää omassa kuplassaan eristyksissä todellisesta elämästä.

– On oltava selvä, että jokainen, joka ei ole samaa mieltä tietyistä mielipiteistä, ei ole missään nimessä natsi.

Wagenknechtin mukaan esimerkiksi maahanmuuton rajoittamista kannattavat ihmiset eivät ole rasisteja, ilmastoverojen kritisoijat eivät ole ilmastonmuutoksen kieltäjiä eivätkä koulujen, ravintoloiden ja kuntosalien sulkemista vastustavat ole Covid-idiootteja.

– Sen toteamisella, että maahanmuuttajia käytetään palkkojen polkemiseen tai että radikaali islam on ongelma Saksassa, ei ole mitään tekemistä rasismin kanssa.

– Todellisessa rasismissa on kyse siitä, että ihmisiä vainotaan ja haukutaan erilaisen ihonvärin tai syntyperän vuoksi.

Wagenknechtin mielestä keskustelujen moralisointi ja niiden tietoinen suuntaaminen ihmisten murskaamiseksi pitää lopettaa.

– Kaikkien, konservatiiveista vasemmistolaisiin, jotka ovat kiinnostuneita siitä, että maastamme ei muodostu USA:n tavoin äärimmäisen jakaantunutta, pitäisi saada takaisin kyky keskustella soveliaasti ja kunnioittavasti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)