Verkkouutiset

Sisäministerin salkku on nykyisessä hallituksessa vihreillä. LEHTIKUVA / VILLE MYLLYNEN

”Ei enää koskaan sisäministerin salkkua vihreille”

Ministereiden näkemyksiä maahantulevien vastaanotosta ihmetellään.

Kokoomuksen kansanedustaja Heikki Vestman twiittaa sisäministerien siirtolaislinjauksista. Sisäministeri on juuri vaihtunut vihreiden Maria Ohisalosta vihreiden Krista Mikkoseen.

– Suomen sisäministeri on tosissaan sitä mieltä, että jokaisella ihmisellä maailmassa pitää olla subjektiivinen oikeus paitsi tulla Suomeen – silloinkin kun se uhkaa kansallista turvallisuutta – myös jäädä pysyvästi Suomeen. Ei enää koskaan sisäministerin salkkua vihreille, Heikki Vestman kirjoittaa.

Aiemmassa twiitissään Vestman tyrmäsi sisäministeriön kaavailut antaa oleskelulupia kielteisen turvapaikkapäätöksen saaville.

– Ei missään tapauksessa. Turvapaikkajärjestelmältä putoaa koko pohja ja loppukin uskottavuus, jos kielteisen tp-päätöksen saaneet ja lähtömaahan palaamasta kieltäytymään eli laittomasti maassa olevat saavat oikeuden jäädä maahan. Ei pitää tarkoittaa ei.

Myös poliisi-kansanedustaja Kari Tolvanen (kok.) ihmettelee asiaa.

– Uskomatonta! Hallitus aikoo palkita Suomeen laittomasti jääneet oleskeluluvalla. Siitä tulee jatkossa jättimäinen vetotekijä. Ja turhaa on enää mitään selvityksiä tehdä ja oikeusprosesseja käydä, Kari Tolvanen kirjoittaa Facebookissa.


Uusimmat
MAINOS