Verkkouutiset

”Ei, ei ja ei. Vihreiden huumekanta on pöyristyttävä”

Kokoomuksen Kari Tolvanen sanoo vihreiden linjausta huumeiden käytön rangaistavuudesta luopumisesta uskomattomaksi.

Vihreät hyväksyi sunnuntaina puoluekokouksessaan tavoiteohjelman 2015-2019.

Ohjelmassa todetaan, että ”kannabiksen käytön ja omaan käyttöön tapahtuvan hallussapidon sekä kasvatuksen rikosoikeudellisesta rangaistavuudesta on luovuttava”.

Toisaalla ohjelmassa todetaan tavoitteeksi, että ”huumausainepolitiikan painopiste siirretään rangaistuksista haittojen vähentämiseen. Rikoslaissa huumausaineiksi määriteltyjen laittomien päihteiden käytöstä ja hallussapidosta omaan käyttöön ei pidä rangaista”.

Viimeinen lause vaikuttaa tarkoittavan kaikkia huumeita.

Poliisikansanedustaja Kari Tolvasen (kok.) mukaan kannanotot ovat lähinnä pöyristyttäviä.

– Ei, ei ja ei jo kannabista koskevalle kohdalle. Jos he todella ovat tätä mieltä, se on aika uskomatonta. Ei herrajumala ei. Toivon myös että siinä tarkoitetaan jotain muuta kuin sanotaan, Kari Tolvanen toteaa Verkkouutisille.

Tolvanen kuvailee seuranneensa aivan liikaa mietojenkin huumeiden vaikutuksia työssään poliisina.

– Olen nähnyt vuosikymmenten saatossa, mitä ne saavat aikaan nimenomaan nuorille, jotka ovat hyvin herkkiä pilaamaan elämänsä. Psyykkisiä ja elimellisiäkin vaurioita saadaan aikaan helposti.

Hän huomauttaa, että käyttörikoksesta voidaan jo nyt jättää rankaisematta hoitoon meneviä.

– Mutta kun todetaan että käyttö on rikos, se pelottaa osaa nuoria, että tulee merkintä ja elämä vaikeutuu. Se on hyvä pelote, Tolvanen sanoo.

Rikoslaissa ei sinänsä ole määritelty huumausaineita, vaan viitataan huumausainelakiin. Huumausaineista pidetään kansainvälisten yleissopimusten lisäksi kansallista luetteloa.

Uusimmat
MAINOS