Verkkouutiset

Egyptin sotilasjohtaja sai haastajan presidentinvaaleihin

Egyptin sotilasjohtaja, kenttämarsalkka Abdel Fattah al-Sisi on saanut haastajan toukokuisiin presidentinvaaleihin vasemmistopoliitikko Hamdeen Sabahista, kertoo BBC.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Egyptin toukokuussa pidettäviin presidentinvaaleihin on tällä hetkellä ilmoittautunut kaksi ehdokasta. He ovat maan viime vuoden vallankaappauksen takana oleva kenttämarsalkka Abdel Fattah al-Sisi ja haastaja Hamdeen Sabahi.

Sabahi on vasemmistopoliitikko, joka sai vuoden 2012 edellisen kerran järjestetyssä kannatusmittauksessa kolmanneksi eniten ääniä. Hän jätti lauantaina tarvittavat asiakirjat vaalilautakunnalle 31 100 allekirjoituksen kera. Ehdokkuuteen tarvitaan 25 000 tukijaa.

Kenttämarsalkka al-Sisi on jättänyt aiemmin vastaavat asiakirjat tukenaan 200 000 allekirjoitusta. Hänen uskotaan voittavan vaalit. Islamistijohtaja Mohammed Mursin viime vuonna syrjäyttänyt sotilasjohtaja nauttii suurta kansansuosiota.

Ehdokasasettelu päättyy sunnuntaina.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)