Verkkouutiset

Eero Heinäluoma. LEHTIKUVA / LAURA UKKONEN

Eero Heinäluoma: EU:n ilmastolaskua ei voi sälyttää maaseudulle

Demarimeppi sanoo MT:ssä, että EU:ssa pitää tehdä kompromisseja.

EU-parlamentaarikko Eero Heinäluoma (sd.) sanoo, että Suomen täytyy tehdä EU:ssa tunnetuksi täkäläinen tapa elää. Hänen mukaansa siinä yhdistyvät maataloudesta työllistyminen, kestävä metsänhoito ja pitkät etäisyydet maakuntakaupunkeihin.

– Lasku EU:n ilmastotoimista ei voi koitua kohtuuttomasti samoille alueille tai samoihin kotitalouksiin koordinoimattomien erillispäätösten kautta. Taakkaa on jaettava ja pidettävä mukana ymmärrys siitä, että Suomessa Rovaniemeltä on pidempi matka pääkaupunki Helsinkiin kuin Keski-Euroopan pääkaupungista toiseen, hän kirjoittaa Maaseudun Tulevaisuudessa.

Heinäluoma sanoo olevansa vakuuttunut siitä, että ilmastonmuutos on pakko pysäyttää ja että se on halvinta tehdä nyt. Jos päätöksiä lykätään, syntyy ympäristöhaittoja, jotka aiheuttavat lisäkustannuksia.

– Yhtä vakuuttunut olen siitä, että meidän pitää tuoda omat erityisolosuhteemme niin jäämerenkulusta, pitkistä etäisyyksistä, maataloudesta kuin metsänhoidostakin muiden EU-päättäjien tietoisuuteen.

Heinäluoma perää kompromisseja sekä EU:n maatalousuudistuksessa että ilmastopaketeissa.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)