Verkkouutiset

Eduskuntaryhmien puheenjohtajat: Poliitikkojen aika herätä puolustamaan demokratiaa

Eduskuntaryhmien puheenjohtajat haluavat keskustella eduskunnassa ääriliikkeistä ja väkivallasta Suomessa.

Kaikki eduskuntaryhmien puheenjohtajat ehdottavat, että eduskunta käy ajankohtaiskeskustelun ääriliikkeistä ja väkivallasta Suomessa.

Puheenjohtajat ovat jättäneet asiasta keskustelualoitteen eduskunnan puhemiehelle Maria Lohelalle (ps.).

Puheenjohtajat perustelevat keskustelun tarvetta näin:

”Suomessa on ollut tapana ajatella, että pienen kansakunnan suurin vahvuus on yhtenäisyys. Suomi on demokraattinen maa, jossa jokainen ihminen on samanarvoinen ja jokaisella on oikeus elää ilman pelkoa. Tästä Suomen on pidettävä jatkossakin kiinni.

Kaikki väkivalta on kiellettyä Suomessa, mutta kun demokratian vastaiset järjestöt alkavat käyttää väkivaltaa ja edistävät tavoitteitaan rikoksen keinoin, poliitikkojen on aika herätä ja puolustaa demokratiaa.

Suojelupoliisi on aiemmin varoittanut erilaisten ääriliikkeiden väkivallan lisääntymisestä Suomessa. Tästä on jo useita esimerkkejä.

Tällaista kehitystä ei voi hyväksyä millään tavalla. Jokaisen puolueen ja poliitikon on tehtävä selväksi, että poliittisella väkivallalla tai epädemokraattisella toiminnalla ei ole sijaa Suomessa. Tässä on kyse kansalaisten turvallisuudesta ja suomalaisesta demokratiasta.”

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)