Verkkouutiset

Eduskunta hyväksyi sosiaalipalveluja laittomasti maassa oleville

Eduskunta äänesti perussuomalaisten esityksestä, jonka mukaan laittomasti maassa olevien sosiaalihuollon kustannuksia ei korvattaisi kunnille.

Vain perussuomalaiset kannattivat esitystä.

– Jos kunta on niin holtiton, että se tarjoaa laittomasti – eli rikollisesti – maassa olevalle sosiaalihuollon palveluita, ei kai valtion pidä niitä maksaa, perussuomalaisten eduskuntaryhmä ihmettelee tiedotteessaan.

– Nyt fakta on kuitenkin se, että kaikki puolueet perussuomalaisia lukuun ottamatta hyväksyvät, että kunnat tarjoavat ylimääräisiä palveluita tuhansille maassa oleskeleville laittomille siirtolaisille. Meidän arvomaailmamme on erilainen, perussuomalaiset sanovat.

Vuoden 2018 talousarvioon oli esitetty yli viisi miljoonaa euroa kunnille laittomasti maassa olevien sosiaalipalveluihin.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä pitää tätä signaalina kunnille, että palveluita voi laajentaa koskemaan laittomasti oleskelevia.

– Tämä on vaarallinen tie taloudellisesti mutta myös turvallisuutta ajatellen, ryhmä sanoo.

LUE MYÖS: Valtio korvaa kunnille turvapaikanhakijoiden sosiaalipalveluita

Uusimmat

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)