Verkkouutiset

Tukholman kuninkaanlinna. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Tuntematon lennokki Tukholman kuninkaanlinnan yllä

Säpo avustaa poliisia havaintojen tutkinnassa.

Ruotsissa ovat viime päivinä kuumana käyneeseen turvallisuuspoliittiseen keskusteluun tuoneet oman lisänsä maassa viime päivinä tehdyt dronehavainnot. Perjantai-iltana tuntemattomat, suurikokoisiksi kuvaillut dronet lensivät ainakin Forsmarkin ja Oskarshamnin ydinvoimaloiden alueilla, uutisoi SVT. Vahvistamattomia havaintoja on tehty myös muilla ydinvoimala-alueilla, mukaan lukien jo lakkautetun Barsebäckin voimalan lähettyvillä.

Puolustusministeri Peter Hultqvistin mukaan vastaavanlaisia havaintoja tehdään säännöllisesti, ja muistuttaa Ruotsin lainsäädännön myös mahdollistavan dronien alasampumisen.

Lauantai-iltapäivän aikana Ruotsissa tehtiin jälleen uusi havainto, tällä kertaa aivan pääkaupunki Tukholman keskustassa, uutisoi Expressen sunnuntaina. Kuninkaallinen vartiosto havaitsi dronen sen lentäessä kuninkaanlinnan yläpuolella. Alueella, jolla sijaitsee linnan lisäksi myös Ruotsin valtiopäivätalo ja maan hallituksen virastotalo Rosenbad, on lentokielto.

Turvallisuuspalvelu Säpo avustaa poliisia tapausten tutkinnassa. Expressenin mukaan Säpoa on myös informoitu Tukholman havainnosta.

Tukholmassa havaittua lennokkia on kuvailtu noin kaksi metriä leveäksi ja ”sotilastyyppiseksi”.

Poliisin mukaan dronehavainnot eivät kuitenkaan ole alueella harvinaisia. Etenkin kiellosta tietämättömät turistit lennättävät dronejaan vilkkaalla alueella, kertoo poliisin tiedottaja Ola Österling.

Uusimmat
MAINOS