Verkkouutiset

Milloin rauhanpuolustajat lähtevät marssimaan venäläistä militarismia vastaan, dosentti kysyy. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Dosentti ihmettelee: Missä ovat nyt rauhanmarssit?

Poliittisen historian dosentti Pekka Niiranen ihmettelee rauhanjärjestöjen hiljaisuutta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Poliittisen historian dosentti Pekka Niiranen ihmettelee Savon Sanomissa suomalaisten rauhanjärjestöjen hiljaisuutta Venäjän toimia kohtaan. Niiranen on jakanut kirjoituksensa Twitterissä.

– Mitä tekevät suomalaiset rauhanjärjestöt nyt kun niitä kerrankin tarvittaisiin? En muista nähneeni yhtäkään rauhanmarssia, joka olisi järjestetty Venäjän sapelinkalistelua ja maailmanrauhaa uhkaavaa käytöstä kohtaan.

Pekka Niiranen viittaa Suomen Rauhanpuolustajiin, joka pitää Natoa ”militaristista ajattelutapaa” edistävänä hyökkäysliittona. Järjestö kertoo nettisivuillaan, että Venäjää pitää kritisoida ”esimerkiksi silloin, kun maa polkee ihmisoikeuksia ja rikkoo kansainvälistä oikeutta”.

– Entä nyt? Milloin rauhanpuolustajat – isolla tai pienellä alkukirjaimella – lähtevät kadulle marssimaan venäläistä militarismia ja imperialismia vastaan? Tai milloin Venäjän yhteistä turvallisuutta horjuttava voimapolitiikka tuomitaan edes sanallisesti, Niiranen kysyy.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)