Verkkouutiset

Koronavaroitukset poistettiin Donald Trumpin tapahtumasta

Sosiaalisen etäisyyden ottamiseen kehoittavat tarrat käskettiin poistettavaksi vastustuksesta huolimatta.

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kampanjatiimi käski työntekijöitä poistamaan sosiaalisen etäisyyden pitämiseen kehottavat tarrat viime viikolla järjestetystä kampanjatapahtumastaan, uutisoi Billboard.

Tulsan BOK Centerissä järjestetyssä tapahtumassa joka toiseen penkkiin oli kiinnitetty ”älä istu tähän”-tarra, jonka tarkoituksena oli varmistaa riittävä etäisyys ihmisten välillä.

BOK Centerin varatoimitusjohtajan Doug Thorntonin mukaan Trumpin kampanjatiimi kehoitti tapahtumapaikan työntekijöitä poistamaan tarrat. Kun työntekijät kieltäytyivät ja vetosivat yhtiön koronavirustartuntoja ehkäisevään VenueShield-ohjeistukseen, alkoi kampanjaväki poistamaan tarroja itse.

–  [Kampanjaväki] kertoi meille, että he eivät halua yhtäkään sosiaalisen etäisyyden ottamiseen kehoittavaa kylttiä koko tapahtumaan, Thornton kertoo.

Trumpin kampanja ei myöskään palauttanut tapahtumapaikan vaatimaa turvallisuussuunnitelmaa. Sen sijaan se velvoitti kaikkia osallistujia allekirjoittamaan sopimuksen, jossa he luopuvat oikeudestaan haastaa kampanja oikeuteen, mikäli he sairastuvat koronavirukseen.

Tulsan poliisilaitoksen ylikonstaapelin David Crow’n mukaan tapahtumassa oli ainakin kaksi koronavirukseen sairastunutta Trumpin kampanjatiimin jäsentä, ja he todennäköisesti tartuttivat myös muita ihmisiä. Toistaiseksi ei ole kuitenkaan vielä selvää, onko kukaan tapahtumaan osallistunut sairastunut koronavirukseen.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)