Verkkouutiset

”Donald Trump voi tehdä Saksasta syntipukin” – Ifo varoittaa

Saksalaisen tutkimuslaitoksen Ifon johtaja ehdottaa eurooppalaisille keskustelujen aloittamista Donald Trumpin kanssa, jotta hänen taloussuunnitelmiinsa voitaisiin vaikuttaa myönteisesti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Saksalaisen tutkimuslaitoksen Ifon johtajan Clemens Fuestin mielestä Saksan ja Euroopan pitäisi aloittaa keskustelu Yhdysvaltain tulevan presidentin Donald Trumpin kanssa.

– Meidän pitäisi pyrkiä keskustelemaan Trumpin kanssa vaikuttaaksemme myönteisesti hänen taloussuunnitelmien tulevaan kehitykseen, Fuest toteaa Ifon tiedotteessa.

Fuest puhui asiasta maanantaina Münchenissä. Trumpilla on hänen mielestään selkeät tavoitteet. Trump haluaa lisätä teollisuustyöpaikkojen määrää Yhdysvalloissa, vähentää tuontia ja lisätä Euroopan maiden osallistumista Naton menoihin.

Trumpilta kuitenkin puuttuu Fuestin mukaan vakuuttava suunnitelma näiden tavoitteiden saavuttamiseksi.

– Vaarana on, että hänen politiikkansa epäonnistuu ja hän alkaa jälkeenpäin etsiä syntipukkeja. Eräs syntipukki voisi olla Saksan talous suurine vientiylijäämineen, Fuest varoittaa.

Hän kuitenkin huomauttaa lisäksi, että on vielä liian aikaista ryhtyä Saksan tai Euroopan talouspolitiikassa reagoimaan Trump yksittäisiin julistuksiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)