Verkkouutiset

Pääkonttoriaan Georgiassa pitävä yhtiö on vastustanut osavaltion uutta vaalilainsäädäntöä. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Coca-Colan automaatteja kielletään, eri syystä kuin voisi luulla

Kiistan taustalla on vaalilainsäädännön muutos Georgian osavaltiossa.

Yhdysvalloissa Pohjois-Carolinan osavaltion piirikunta on kieltänyt Coca-Colan automaattien sijoittamisen toimistorakennuksiin.

Surryn piirikunnan päättäjien ratkaisu liittyy Georgian osavaltion uuteen vaalilainsäädäntöön. Arvostelijoiden mukaan republikaanien ajama lakihanke vaikeuttaa ennakko- ja postiäänestystä, mikä voi heikentää erityisesti demokraattien äänestysaktiivisuutta.

WRAL-kanavan mukaan tempauksella halutaan ottaa kantaa yritysten ”cancel-kulttuuriin”, jolla hiljennetään konservatiivisia vaikuttajia tai pyritään hankkimaan poliittisille vastustajille potkuja työpaikaltaan. Coca-Colan pääkonttori on Georgian Atlantassa, ja yhtiö on ottanut viime aikoina näkyvästi kantaa vaalilainsäädännön muutokseen.

– Kyllä, yritämme ”peruuttaa” [cancel] Coca-Colan. Käytämme samaa taktiikkaa heitä itseään vastaan, Surryn piirikunnan paikallispäättäjä Eddie Harris sanoo.

Demokraattien presidenttiehdokas Joe Biden voitti Georgian osavaltion niukasti marraskuun 2020 vaaleissa. Demokraatit voittivat myös molemmat osavaltion senaattoripaikat, mikä antoi uudelle presidentille tiukimman mahdollisen enemmistön senaatissa. Molemmilla puolueilla on 50 senaattoria, mutta varapresidentti voi ratkaista äänestyksen tasatilanteessa.

Coca-Colan pullotusyhtiö Coca-Cola Consolidated kertoo pyrkivänsä neuvottelemaan Pohjois-Carolinan tilanteesta. Yhtiön automaatteja ei ole tiettävästi vielä poistettu yhdestäkään toimistotalosta.

Uusimmat
MAINOS