Verkkouutiset

CMI poisti maininnan Hussein al-Taeesta

Muutokset tehtiin israelilaisen lehden julkaiseman artikkelin jälkeen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Konfliktinratkaisujärjestö CMI on poistanut verkkosivuiltaan maininnan Sdp:n kansanedustaja Hussein al-Taeesta. Myös al-Taee on poistanut CMI:n Twitter-profiilinsa tiedoista.

Muutos on ilmeisesti tehty sunnuntaina illalla julkaistun israelilaisen Jerusalem Post -lehden artikkelin jälkeen. Lehden haastattelema ihmisoikeusjärjestö Simon Wiesenthal -keskuksen Jerusalemin toimiston johtaja, tohtori Efraim Zuroff kertoi pitävänsä Hussein al-Taeeta ”selvästi antisemiittinä”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Zuroffin mukaan sosiaalisen median lausunnot herättivät kysymyksiä siitä, kuinka al-Taee on voitu valita eduskuntaan ja kuinka hän voi työskennellä konfliktinratkaisuun erikoistuneessa CMI:ssä.

– Iranin hallintoon myötämielisesti suhtautuva, rajusta antisemitismistä syytetty Hussein al-Taee on poistanut Twitter-tililtään viittauksen CMI:hin. Hänen nimensä myös poistettiin juuri CMI:n verkkosivuilta, Jerusalem Post -lehden toimittaja Benjamin Weinthal kirjoittaa twitterissä.

CMI on aiemmin painottanut, että Hussein al-Taee nauttii edelleen järjestön luottamusta konfliktinratkaisun asiantuntijana.

Järjestön johtaja Tuija Talvitien kerrotaan lähestyneen israelilaislehteä artikkelin julkaisun jälkeen sähköpostitse. Hän totesi viestissään CMI:n tuomitsevan täysin sopimattomat ja halventavat kommentit kaikista etnisistä, uskonnollisista, kansallisista ja muista ryhmistä.

CMI:n mukaan muutos oli seurausta Hussein al-Taeen noususta eduskuntaan.

– Al-Taeen nimi oli epähuomiossa jäänyt nettisivuillemme, ei sen ihmeempää. On ihan kirkasta, että hän on viime tiistaista lähtien työskennellyt kansanedustajana ja siksi ei ole enää meillä töissä. Ei meillä ole tässä mitään peiteltävää, CMI kirjoittaa twitterissä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)