Verkkouutiset

Cameron alkoi viedä läpi EU-uudistusta – ”tulee ylä- ja alamäkiä”

Britannia haluaa pysyä kaukana EU:n ytimestä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Britannian pääministeri David Cameron kertoo tänään EU-maiden johtajille, mitä hän aikoo vaatia unionilta seuraavan kahden vuoden aikana. Hän tapaa EU-johtajia parhaillaan Latvian Riiassa, jossa tapaamisen varsinaisena aiheena ovat EU:n suhteen entisiin itäblokin maihin.

– Sanon vain, että tulee ylä- ja alamäkiä. Yhtenä päivänä sanotaan, että ”tämä on mahdollista”, seuraavana todetaan että ”tämä on mahdotonta”, Cameron sanoi ennen tapaamista BBC:n mukaan.

Cameron on luvannut, että Britanniassa järjestetään kansanäänestys EU-jäsenyydestä vuonna 2017. Sitä ennen Cameron aikoo neuvotella maansa jäsenyysehdot uudelleen.

– Yhden asian vien loppuun: tuon Britannian kansalaisille EU-uudistuksen, jotta heillä on todellinen mahdollisuus valita kansanäänestyksessä.

Cameron ei ole vielä kertonut, millaista uudistusta hän tavoittelee. Hänen odotetaan vaativan Britannialle oikeutta irtaantua EU:n tiiviimmästä yhteistyöstä. Hän halunneet myös, että Britannia voi halutessaan välttää EU-lakien käyttöönoton ja että maa voi heikentää maahanmuuttajien sosiaaliturvaa.

Suomen pääministeri Alexander Stubb (kok.) sanoi olevansa ”toiveikas”.

– Suomi tukee Cameronin ajamaa uudistushanketta. Me uskomme, että on asioita, joista Britannian kanssa voidaan neuvotella, hän toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)