Verkkouutiset

Venäläisiä "kasakoita" voitonpäivän paraatissa Moskovan Punaisella torilla. AFP / LEHTIKUVA / KIRILL KUDRJAVTSEV

Brittikenraali: Hävinnyt Venäjä on brutaali ja alkaa hautoa kostoa

Vladimir Putinin seuraajat saattavat Michael Wigstonin mukaan olla edeltäjäänsäkin vaarallisempia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Jos Venäjä häviää Ukrainaa vastaan käymänsä hyökkäyssodan, se alkaa hautoa kostoa, varoittaa Britannian kuninkaallisten ilmavoimien komentaja, kenraali Sir Michael Wigston.

– Kun Ukrainan konflikti on ohi ja Ukraina on palauttanut rajansa, kuten sen täytyy, seurauksena on vahingoittunut, kostonhimoinen ja brutaali Venäjä, jolla on keinot vahingoittaa meitä ilma- ja ohjusiskuin sekä vedenalaisin hyökkäyksin, hän sanoo The Telegraph -lehdelle.

Wigstonin mukaan Venäjän ilmavoimat ja laivasto muodostavat suoran sotilaallisen uhan Britannialle ja koko Natolle. Uhka hänen mukaansa säilyy tai jopa pahenee, jos presidentti Vladimir Putin syrjäytetään vallasta.

– Vaikka Putin katoaisi näyttämöltä, hänen tilalleen voisi nousta lukemattomia muita, jotka saattavat olla yhtä julmia ja pahantahtoisia niin omaa kansaansa kuin naapurivaltioitakin kohtaan, hän toteaa.

Aiemmin tässä kuussa maansa amerikkalaiskenraali Christopher Cavoli muistutti, että Ukrainassa kärsimistään raskaista tappioista huolimatta Venäjän asevoimat ovat säilyttäneet suurelta osin toimintakykynsä ja muodostavat siten merkittävän uhan lännelle.

– On hyvin helppo kuvitella, että Venäjän armeija on romahtanut tai että se on suurissa vaikeuksissa, mutta asetelma on itse asiassa epätasainen, kenraali Cavoli totesi Lennart Meri -turvallisuuskonferenssissa Tallinnassa.

Venäjän maavoimat ovat hänen mukaansa heikentyneet huomattavasti, mutta laivaston tappiot ovat jääneet tähän mennessä vähäisiksi, ja kyber- sekä avaruusjoukot ovat käytännössä entisellään. Kun spekuloidaan sillä, kuinka kauan Venäjän asevoimien jälleenrakentaminen kestää, on Cavolin mielestä tärkeää muistaa, että ne pystyisivät yhä toteuttamaan monenlaisia operaatioita vaikka heti tänään.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)