Verkkouutiset

Venäjä nyt yhtä paha turvauhka kuin islamistinen terrorismi

Britannian kansallisen turvallisuuden virasto pitää Venäjää ykköstason uhkana.

Britannian kansallisen turvallisuuden virasto luokittelee Venäjän ykköstason turvallisuusuhaksi yhdessä islamistisen terrorismin ja kyberhyökkäysten kanssa.

Asia paljastuu Itä-Euroopan ja Venäjän asioihin perehtyneen The Economistin toimittajan Edward Lucasin kirjoituksesta The Timesissa.

Venäjän uhka nostettiin Britanniassa korkeimman tason uhaksi vasta tänä vuonna. Vielä vuoden 2010 uhka-arviossa Venäjää ei mainittu lainkaan.

Lucasin mukaan tämä Venäjää koskeva uhka-arvio on alkanut näkyä Britanniassa strategisella tasolla.

Britannia vastaa Venäjän uhkaan panostamalla puolustukseen kotimaasa ja itäisessä Euroopassa, vastaamalla Kremlin propagandaan ”strategisella viestinnällä”, vastustamalla Venäjän tihutöitä entisen Jugoslavian alueella, puolustamalla tietoliikennejärjestelmiä Venäjän edistyneemmiltä kyberaseilta, tekemällä elämän vaikeammaksi Venäjän eliitille ja tukemalla Ukrainaa.

Lucas huomauttaa, että vaikka perusteiltaan Venäjä on heikko maa, se on vahva siinä, millä on merkitystä. Yksin Venäjän sotilastiedustelupalvelu GRU on 12 kertaa niin suuri kuin kaikki Britannian tiedusteluresurssit yhteensä.

Uusimmat
MAINOS