Verkkouutiset

Brexit jyräsi Britannian pääministerin – David Cameron eroaa

Britannian pääministeri David Cameron eroaa virastaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

David Cameron antoi ensimmäisen lausuntonsa virka-asuntonsa Downing Street 10:n edessä EU-eroon johtaneen kansanäänestyksen jälkeen.

David Cameron sanoi puheessaan, että hän on ollut koko ajan sitä mieltä, että Britannia on vahvempi, turvallisempi ja parempi EU:n sisällä.

– Britannian kansa päätti toisin. Siksi olen sitä mieltä, että Britannia tarvitsee myös uuden johtajan johtamaan Britanniaa tällä tiellä, Cameron totesi.

Cameron jatkaa käytännössä pääministerinä vielä muutaman kuukauden. Hän lupasi keskittyä virkansa loppuajan vakauden säilyttämiseen.

Cameron sanoi myös, että EU-kansalaisten asema Britanniassa ei tule muuttumaan lähiaikoina. Ei myöskään Ihmisten, tavaroiden tai palveluiden vapaa liikkuminen EU:n ja Britannian välillä.

Britannian pääministeri David Cameronin erospekulaatiot voimistuivat, kun kansanäänestyksen tulos oli selvillä. 52 prosenttia Britannian kansasta äänesti EU-eron puolesta. Britannian eroa ajaneen Itsenäisyyspuolueen puheenjohtaja Nigel Farage kehotti pääministeriä eroamaan välittömästi.

Myös työväenpuolueesta kuului kehotuksia, että pääministeri Cameronin tulisi pohtia asemaansa.

Toisaalta moni Brexitiä kannattanut konservatiivipuolueen poliitikko, kuten Boris Johnson ja Michael Gove, julkaisivat tukikirjeen, jonka mukaan Cameronin tulisi jatkaa pääministerinä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)