Verkkouutiset

Britannian pääministerin Boris Johnsonin tilanne alkaa olla tukala. LEHTIKUVA / AFP Jack Hill

Boris Johnsonin suo syvenee – Downing Streetillä ryypättiin viikoittain

Aiemmin Britannian pääministeri jäi kiinni juhliin osallistumisesta sulkutilan aikana.

Iso-Britannian pääministeri Boris Johnsonin ahdinko syvenee. Aiemmin kävi ilmi, että pääministeri osallistui juhliin virka-asunnollaan Downing Streetillä toukokuussa 2020, vaikka kokoontumiset oli kielletty koronaviruspandemian takia. Verkkouutiset kertoi aiemmin viikolla, kuinka neljä Johnsonin oman konservatiivipuolueen parlamenttijäsentä vaativat pääministerin eroa.

Sittemmin on käynyt ilmi, että pääministerin Downing Streetillä järjestettiin ”viiniperjantaita” viikoittain pandemian aikana myös silloin, kun koko muu maa oli sulkutilassa ja sosiaalinen kanssakäyminen sisätiloissa oli kiellettyä. Virka-asuntoon hankittiin jopa jääkaappi yksinomaan juhlajuomien säilytystä varten, kertoo Daily Mail.

Perjantaijuhlien lisäksi pääministerin asunnolla järjestettiin kahdet läksiäisjuhlat. Toiset näistä ovat erityisesti kuohuttaneet saarivaltiossa, sillä ne järjestettiin prinssi Philipin hautajaisten aattona. Seuraavana päivänä kansalaiset seurasivat televisioistaan, miten sureva kuningatar joutui hautajaisissa istumaan erillään muista koronan vuoksi. Pääministerin tiedottaja on kertonut, että Johnson ei osallistunut näihin juhliin.

Työntekijöiden väitetään käyneen vuoroviikoin hakemassa matkalaukullisen juomia läheisestä kaupasta. Uusi pulloille tarkoitettu jääkaappi toimitettiin Downing Streetille 11.12.2020, jolloin maassa oli voimassa kokoontumiskielto sisätiloissa ja osassa ulkotiloja.

Downing Streetillä työskennellyt henkilö on kertonut medialle, että monesti perjantaiset viini-illat venyivät aamuyön tunteihin ja ihmiset nukkuivat krapulaansa pois sohvilla.

Perjantaikokoontumiset ovat median tietojen mukaan pitkäaikainen perinne Britannian hallituksessa.

Ministerit, jotka vielä aiemmin puolustivat Johnsonia, ovat sanoneet, että kokevat entistä vaikeammaksi osoittaa tukeaan uusien paljastusten jälkeen. Johnsonin tuki puolueessaan on myös laajemmaltikin heikentynyt viime päivien aikana, kun tiedot sulkutoimenpiteiden rikkomisesta pääministerin toimistolla ovat levinneet.

Uusimmat
MAINOS