Verkkouutiset

Iso-Britannian pääministeri Boris Johnson. LEHTIKUVA / AFP Tolga Akmen

Boris Johnson pyysi anteeksi puutarhajuhliin osallistumista

Pääministeri osallistui juhliin tiukkojen rajoitusten aikana.

Britannian pääministeri Boris Johnson pyysi anteeksi osallistumistaan puutarhajuhliin, jotka järjestettiin tiukkojen koronarajoitusten keskellä, kertoo The Times.

Johnson kertoi parlamentin alahuoneelle, että hän pistäytyi pääministerin virka-asunnon pihalla järjestetyissä juhlissa 25 minuutiksi. Hän luuli, että kyse oli työhön liittyvästä tilaisuudesta.

– Toivon, että asiat olisivat menneet toisella tavalla ja pyydän anteeksi virhearviota, josta kannan täyden vastuun, Johnson sanoi.

Työväenpuolueen johtaja Keir Starmer vaati parlamentin alahuoneen keskustelussa pääministerin eroa, mutta tähän Johnson ei kuitenkaan suostunut.

– Hänen tavoitteensa on saada minut pois virasta ja hyväksyn tämän, mutta saisinko nöyrimmin ehdottaa, että odotamme selvityksen valmistumista, Johnson sanoi.

Puutarhajuhlat järjestettiin toukokuussa 2020, jolloin Englannissa sai tavata kerrallaan vain yhtä perheen ulkopuolista ihmistä. Lehtitietojen mukaan juhliin osallistui yhteensä noin 30–40 henkeä.

Oppositiopuolueet ovat vaatineet Johnsonin eroa jo pitkään. Pääministerin kohtalon ratkaisevat hänen oman puolueensa konservatiivien edustajat. Juhlista on käynnissä riippumaton selvitys.

Uusimmat
MAINOS