Verkkouutiset

Ben Zyskowicz: Yleisradio valehteli vuosikausia Suomen kansalle

Kokoomuksen kansanedustajan mukaan Yleisradion suomettuminen oli oma lukunsa.

– Juuri kukaan ei arvostellut mitään Neuvostoliiton tekemää tai sen järjestelmää. Päinvastoin otettiin yhä kovempia kantoja sen puolesta, miten Neuvostoliitto oli rauhan valtio ja sen ohjukset rauhan ohjuksia ja se teki kaikkea hyvää, kunnioitti ihmisoikeuksia, Ben Zyskowicz toteaa Verkkouutisten BenTV:ssä.

Hän määrittelee 1970-luvun ja 1980-luvun alun suomettumisen sisäpolitiikassa käydyksi kilpailuksi siitä, kuka oli Neuvostoliiton ylin ystävä.

Suomettuminen ei rajoittunut hänen mukaansa vain puolueisiin vaan näkyi niin mediassa kuin kulttuurielämässäkin.

– Mediassa yleisradio oli aivan oma lukunsa. Se valehteli joka päivä Suomen kansalle siitä, millaista oli Neuvostoliitossa, Zyskowicz lataa.

Hänen mukaansa ohjelmissa korostettiin sitä, miten hyvin asiat olivat itänaapurissa. Neuvostoliittoon ja muihin kommunistimaihin lähetettiin ihmisiä, jotka valehtelivat niiden olosuhteista.

Kansanedustaja listaa Venäjän viimeaikaisia toimia Syyriassa ja Ukrainassa ja toteaa tilanteen olevan kuitenkin nyt ”onneksi paljon parempi”. Zyskowicz muistuttaa kokoomuksen nuoriso- ja opiskelijajärjestöjen järjestämästä Venäjän sotatoimien vastaisesta mielenilmauksesta.

Koko BenTV-jakson voi katsoa alta.

Uusimmat
MAINOS