Verkkouutiset

Ben Zyskowicz. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Ben Zyskowicz: Ukrainaa ei saa unohtaa

Perustuslakivaliokunnan itärajan sulkemista koskeva tulkinta lähettää selvän viestin Kremliin, sanoo konkariedustaja.

Kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz korostaa tuoreessa Ben TV:n jaksossaan, ettei Ukrainaa saa unohtaa inflaatiosta ja muista ajankohtaisista kysymyksistä huolimatta.

– Venäjän kauhistuttavat sotarikokset Ukrainassa jatkuvat. Venäjän aiheuttaman nälänhädän uhka jatkuu. Ja nyt uhkana on se, että kriisi leviää Baltian alueelle, kun Venäjä jo uhkaa Liettuaa. Minä haluan, että Ukrainan tilanne ei unohdu.

Zyskowicz kiittelee perustuslakivaliokunnan päätöstä siitä, että Suomen itäraja voidaan sulkeä väliaikaisesti, jos esimerkiksi Venäjä yrittää aiheuttaa turvapaikanhakijoiden tulvaa Suomen rajoille.

Moni asiantuntija oli väittänyt, että itärajan sulkeminen olisi muun muassa kansainvälisten sopimusten vastaista, mutta näin ei ollutkaan.

– Tämä kertoo siitä, että juridiikassa. Erityisesti valtiosääntöjuridiikassa ei ole kyse yhdestä oikeasta ratkaisusta, vaan erilaisista tulkinnoista, joista sitten johonkin sitten on päädyttävä.

Zyskowicz huomauttaa, että aivan kuten perustuslakivaliokunnan jäsenten oikeudellisiin arvioihin vaikuttavat arvot ja asenteet, myös perustuslakivaliokunnan käyttämien professorien ja asiantuntijoiden omat arvomaailmat vaikuttavat.

– Tämä perustuslakivaliokunnan tulkinta oli hyvin tärkeä. Ja se laki on tärkeä. On tärkeä, että lähetämme yksiselitteisin viestin Kremliin, että tällainen hybridivaikuttaminen, jolla muka Suomi saataisiin polvilleen ja sekaisin, se ei onnistu.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)