Verkkouutiset

Ben Zyskowicz: Miten ay-liikkeellä voi olla ulkoparlamentaarinen veto-oikeus?

Kansanedustajan mukaan poliittiset harrastukset kuuluvat vapaa-aikaan ja poliittiset lakot on kiellettävä.

Kansanedustaja Ben  Zyskowiczin (kok.) mukaan poliittiset lakot on kiellettävä. Hän arvelee Verkkouutisten BenTV-videoblogissaan olevansa asiassa toisinajattelija.

– Lakko työtaistelutoimenpiteenä on täysin perusteltu ja oikeutettu silloin, kun ei ole työrauhavelvoitetta, työehtosopimus ei ole voimassa ja toimintaan parempien työehtojen puolesta.

– Mutta sellainen lakko, jolla ei ole tarkoituskaan vaikuttaa työehtoihin, vaan joka tehdään sen takia, että pääministerin naama ei miellytä, hallituksen politiikka ei miellytä tai eduskunnan säätämä laki ei miellytä – eihän se voi olla peruste sille, että jätät työt tekemättä.

Esimerkiksi perjantaina Helsingissä järjestettyä, aktiivimallia vastustannutta poliittista lakkoa Zyskowicz ei pidä oikeutettuna.

– Tulee mieleen sellainen tilanne, että raivostunut väkijoukko ryntää eteenpäin ja SAK juoksee perässä ja sanoo, että ”hei, mun pitää asettua tonne kärkeen, olen joukon johtaja”.

– Olet tehnyt työsopimuksen, jossa olet sitoutunut tekemään töitä tietyillä ehdoilla, ja työnantaja on sitoutunut maksamaan sulle palkkaa ja muuta kompensaatiota tietyille ehdoilla. Miten voi olla niin, että kun sun ammattiosasto tai liitto on päättänyt, että nyt osoitetaan mieltä jonkun poliittisen jutun puolesta, niin sanot ”se on moro”, heität hanskat naulaan tai työkalut laatikkoon ja sanot, että ”nyt mä lopetan työt vuorokaudeksi kun mä en tykkää tosta eduskunnan säätämästä laista”.

Zyskowiczin mukaan poliittiset harrastukset kuuluvat vapaa-aikaan.

– Ei niin, että aiheutat yrittäjälle ja yrittäjän asiakkaille vahinkoa sillä, että sä haluat esittää sun poliittista mieltä.

– Miten voisi olla niin, että on joku ulkoparlamentaarinen veto-oikeus siihen, mitä kansan valitsema eduskunta on päättänyt? Jokaisella on yksi ääni, jokainen voi mennä seuraavissa vaaleissa ja vaihtaa koko eduskunnan ja hallituksen.

Uusimmat
MAINOS