Verkkouutiset

Ben Zyskowicz: Miettikö vasemmistohallitus sekuntiakaan tätä?

Kokoomusedustajan mukaan budjetista olisi löytynyt myös säästökohteita.

Kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz ei niele väitettä, jonka mukaan valtion raju velkaantuminen johtuu pelkästään koronasta aiheutuvista kuluista.

– Siellä on yli 60 miljardia euroa, 60 000 miljoonaa, muuta menoa valtiolle ensi vuodelle, niin eikö mistään olisi voinut pikkaisen vähän ottaakin, kun näin paljon laitetaan lisää, Zyskowicz kysyy Verkkouutisten BenTV:ssä.

– Voi kysyä, kuinka monta tuntia, minuuttia tai edes sekuntia Sanna Marinin (sd.) vasemmistohallitus käytti sen miettimiseen, että nyt kun tärkeisiin testaamisiin, rokotteisiin ja muihin joudutaan laittamaan lisää rahaa, niin mistä vähemmän tärkeästä voitaisiin ottaa pikkaisen rahaa pois.

Zyskowicz pitää ongelmallisena sitä, että hallituksella ei ole hänen mukaansa näkemystä siitä, miten velkaantuminen saadaan kuriin.

– Hallituksen mukaan kymmenen vuoden päästä ei pitäisi enää ottaa lisää velkaa, mutta se ei esitä keinoja, miten tähän päästään. Keinoja olisivat tietenkin riittävät talouskasvua ja työllisyyttä eli tulopuolta tukevat ratkaisut, mutta niihin hallituksella ei ole poliittista valmiutta, kokoomusedustaja toteaa.

– Se nähtiin nyt, kun hallituksen piti päättää 30 000 uudesta työllisestä alunperin vaalikauden loppuun mennessä, mutta nyt vuosikymmenen loppuun mennessä. Rima asetettiin alemmas, mutta siitäkin mentiin ali. Ei tullut 30 000. Tuli eri arvoiden mukaan 14 000-16 000, jos sitäkään.

Zyskowicz pitää hyvänä ratkaisuna sitä, että hallitus päätti toteuttaa niin sanotun aktiivimalli kakkosen, joka velvoittaa työttömät nykyistä aktiivisempaan työnhakuun.

– Nyt kun hallitus on laskenut aktiivimalli kakkoselle noin 10 000 työllistä, niin miksi samat vasemmistopuolueet estivät sen toteuttamisen pari vuotta sitten? Jos ne eivät olisi estäneet, meillä olisi nyt noin 10 000 työllistä enemmän, hän toteaa.

Viime vaalikaudella erityisesti vasemmistoliitto vastusti oppositiossa aktiivimalli kakkosta, jota se nyt hallituksessa esittää.

– Nyt ne sanovat, ettei tämä ole sama kuin edellisen hallituksen malli. Kyllä on. Joka ei sitä näe, pitää olla joko sokea, demari tai vassari, Zyskowicz lataa.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)