Verkkouutiset

Ben Zyskowicz: Maailma on menossa ihan hulluksi

Kokoomuksen kansanedustaja ihmettelee, miksi hallituksen perhevapaauudistuksessa lapsen synnyttäjää ei kutsuta äidiksi.

Kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz kiinnittää huomiota siihen, että Sanna Marinin hallituksen (sd.) perhevapaauudistuksessa lapsen synnyttävää naista ei kutsuta äidiksi vaan hänestä käytetään termiä raskaana oleva vanhempi.

– Äitiä ei kutsuta äidiksi vaan synnyttäjäksi tai raskaana olevaksi vanhemmaksi. Tämä on aivan hulluksi menossa tämä maailma, Zyskowicz ihmettelee Verkkouutisten BenTV-ohjelmassa.

– Kyllä lapsen synnyttäjää pitää kutsua äidiksi eikä miksikään synnyttäjäksi tai raskaana olevaksi vanhemmaksi.

Perheen päivärahapäivien kokonaismäärä kasvaisi uudistuksen myötä nykyisestä 11,5 kuukaudesta reiluun 14 kuukauteen. Molemmat vanhemmat saisivat yhtä suuren kiintiön, joka on 164 päivärahapäivää eli noin 6,6 kuukautta. Omasta kiintiöstä voi luovuttaa toiselle vanhemmalle 69 päivää.

Tätä Zyskowicz pitää hyvänä uudistuksena.

– Se on perheelle parannus, että isät tulevat käyttämään enemmän vanhempainvapaita ja niiden yhteispituus kasvaa.

Arvioiden mukaan päivärahapäivien määrän kasvattaminen lisäisi kustannuksia noin sadalla miljoonalla eurolla. Arvio tarkentuu, kun perhevapaauudistuksen yksityiskohdat tarkentuvat jatkovalmistelussa.

– Se taas korostaa sitä, että hallituksen pitäisi tehdä työllisyystoimia, millä kaikki rahoitetaan. Tähän saakka voi sanoa, että hallitus ei ole pannut tikkua ristiin työllisyyden edistämiseksi, Zyskowicz kommentoi.

– Paitsi niiden valtiosihteerien ja avustajien kohdalla. Niiden työllisyyttä hallitus on edistänyt ihan kiitettävästi, hän lisää.

Hallituksen kaavailema perhevapaauudistus tulee voimaan aikaisintaan 2021.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)