Verkkouutiset

Ben Zyskowicz: Aloitettaisiinko verovälttelyn torjuminen ammattiliitoista?

Kansanedustajan mukaan ay-liitot tienaavat verottomuudella ja samaan aikaan haluavat kampanjassa sitä estää.

Kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz ihmettelee ammattiliittojen eräänlaista kaksinaismoralismia. Edustaja viittaa siihen, että ammattiliittojen omistama vuokra-asuntoyhtiö kerää mittavia tuloja ja jakaa omistajilleen osinkoa. Zyskowiczin mukaan rahat tulevat veronmaksajien taskusta.

– Kojamossa on se ongelma, että liian suuri osa sen menestyksestä perustuu veronmaksajien maksamiin asumistukiin.

– Ajatelkaa, maksamme kaksi miljardia rahaa pienituloisille vuokra-asunnossa asuville ihmisille tukeaksemme heidän vuokralla asumista. Todellisuudessa asumistuki valuu viime kädessä Kojamon ja muiden vuokra-asunto-omistusyhteisöjen ja yksityistenkin voittoihin, Zyskowicz sanoo Verkkouutisten BenTV:ssä.

Zyskowicz huomauttaa että Kojamoa omistavien ja muidenkin ammattiliittojen jäsenmaksut ovat jo sinällään verovähennyskelpoisia, ja tämän lisäksi liittojen omistamat vuokra-asuntoyhtiöt saavat osan tuloistaan kuntien maksamista asumistuista.

Edustajan mukaan onkin ironista, että ammattiliitot ovat mukana Finnwatchin kampanjassa, jossa halutaan estää verovälttelyä.

– Mitäs jos aloitettaisiin verovälttelyn torjuminen näistä verovapaista ammattiliitoista, Zyskowicz sivaltaa.

Hän viittaa ay-liittojen edun yltävän jäsenmaksujen verovähennyskelpoisten tulojen ja asumistuen lisäksi Kojamoa omistavien ammattiliittojen yhtiöstä saamiin kymmenien miljoonien täysin verovapaisiin osinkoihin ja myyntivoittoihin asti.

Uusimmat
MAINOS