Verkkouutiset

Bagdadin kristitty pastori: Pakolaisjonon kärjessä ovat väärät ihmiset

Bagdadin kirkkoherra arvostelee Euroopan pakolaispolitiikkaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Olen pettynyt siihen, miten Eurooppa on vastannut pakolaiskriisiin. Kaikkein haavoittuvimpien eteen ei tehdä tarpeeksi. Tämä koskee etenkin heitä, jotka ovat paenneet uskonnollisia vainoja”, anglikaanipastori Andrew White toteaa Breitbartin mukaan.

White on tullut julkisuudessa tunnetuksi ”Bagdadin kirkkoherrana”. Hän toimi pitkään Irakin ainoan anglikaanikirkon pastorina. Canterburyn arkkipiispa komensi Whiten lopulta poistumaan Irakista lukemattomien ISIS-jihadistijärjestöltä saatujen tappouhkausten vuoksi.

Lähi-idän rauhaa ajavan FRRME-säätiön johtajana nykyisin toimivan Whiten mielestä on väärin keskittää resursseja jo Eurooppaan tulleisiin pakolaisiin. Hänen mukaansa todellisessa hädässä ovat he, jotka ovat jääneet jälkeen.

”Hyväntekeväisyysjärjestöni järjestää ruokaa, suojaa ja lääkintätarpeita sadoille irakilaisille pakolaisperheille, jotka ovat paenneet ISIS-järjestöltä ja ovat nyt Jordaniassa. Jotkut ovat kävelleet aavikon ylitse turvaan ja omistavat vain vaatteet päällään”, Andrew White kertoo.

Pastorin mielestä Euroopan olisi tehtävä ero henkensä edestä pakenevien ja vain parempaa elämää etsivien tulijoiden välille.

”Kun näen vihaisia nuoria miehiä ottamassa yhteen rajavartijoiden kanssa Unkarissa ja vaatimassa, että heidät päästetään muihin EU-maihin, tuntuu minusta siltä, että väärät ihmiset ovat jonon ensimmäisinä”, White toteaa.

Hän vaatii Eurooppaa tekemään enemmän Jordaniaan ja muihin Irakin lähialueen maihin jääneiden pakolaisten eteen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)