Verkkouutiset

Autojen satelliittiseurannan skandaali: ”Me emme seuraa”

Fordin markkinointijohtaja on pyytänyt anteeksi lausuntoaan yhtiön asiakkaiden seuraamisesta autojen GPS:n avulla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ford Motorin Jim Farley totesi keskiviikkona Las Vegasin Consumer Electronics Showssa, että Ford tietää missä ja milloin heidän asiakkaansa ajavat autoillaan.

”Tiedämme kaikki jotka rikkovat lakia, me tiedämme milloin teet niin. Meillä on GPS autossasi, joten tiedämme mitä teet. Ja muuten, emme tarjoa sitä tietoa kenellekään”, Farley sanoi Business Insiderin mukaan.

Myöhemmin yhtiö vetäytyi kommenteista.

”Ford on täydellisen sitoutunut suojaamaan asiakkaidemme yksityisyyttä. Me emme seuraa asiakkaitamme. Mitään dataa ei lähetetä autosta ilman asiakkaan nimenomaista suostumusta”, yhtiön puhemies totesi.

Nimenomaisen suostumuksen asiakas antaa käyttäessään auton navigaattoria.

Farley itse pyysi anteeksi haastattelussa CNBC:llä. ”Emme monitoroi, kerää dataa siitä miten ihmiset ajavat. Olen antanut ihmisille väärän mielikuvan, pahoittelen sitä”.

Detroit Newsin mukaan USA:n autoliitto AAA kehotti tällä viikolla yhtiöitä suojaamaan tietoja asiakkaidensa ajamisesta.

Liittovaltion raportissa puolestaan todettiin, että autovalmistajat säilyttävät navigaattoreiden keräämää tietoa autoilijoiden sijainneista. Raportin mukaan yhtiöt eivät anna asiakkaille mahdollisuutta pyytää heidän tietojensa hävittämistä, joka on suositeltu käytäntö.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)