Verkkouutiset

Atte Kaleva. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Atte Kaleva: Woke-kulttuuri on mennyt aivan hulluksi

Kansanedustajan mukaan toisen vaientaminen ihonvärin perusteella on rasismia.

Kokoomuksen kansanedustaja Atte Kaleva suosittelee katsomaan Yleltä Marja Sannikan keskusteluohjelman.

– Tämä eilinen Marja Sannikan ohjelma kannattaa katsoa. Nämä punavihreän pseudosuvaitsevaiston USAsta sellaisenaan kopioimat akateemisen maailman sekopäiset muotivillitykset, woke- ja cancel-kulttuurit sekä BLM-liike, ovat menneet aivan hulluiksi, Kaleva kirjoittaa Facebookissa.

Ohjelman keskusteluaiheina olivat sananvapaus, loukkaantuminen ja mitä saa sanoa. Keskustelijoina olivat avaruustähtitieteen emeritusprofessori Esko Valtaoja ja toimittaja Renaz Ebrahim. Valtaoja vastusti ohjelmassa ”väärien” sanomisten kyttäämistä korostaen, ettei tärkeintä ole sanat, vaan miten niitä käytetään.

Kaleva kummastelee Ebrahimin linjaa. Hänen mukaansa toimittaja muun muassa totesi, että joissain tietyissä tilanteissa valkoihoiset pitää hiljentää.

– Siis että puheoikeus määräytyisi ihonvärin perusteella! Mitä muuta tämä on kuin puhdasta rasismia?!, Atte Kaleva päivittelee.

– Olisin toivonut, että Sannikka olisi kysynyt tältä woke-toimittajalta näkeekö hän, että jossain tilanteessa esim. juutalaisia pitäisi kieltää puhumasta? Aivan uskomatonta soopaa!, hän jatkaa.

Koko lähetys löytyy Ylen Areenasta tämän linkin takaa.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)