Verkkouutiset

Atte Kaleva: Poliisiviranomaisten politikointi on hyvin ongelmallista

Kaupunginvaltuutetun mukaan viranomainen edustaa virkatilillä twiitatessaan organisaatiotaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsingin poliisin neuvottelukunnan puheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu Atte Kaleva (kok.) katsoo, ettei poliisiviranomaisten poliittinen viestittely sosiaalisen median virkatileiltään ole omiaan lisäämään luottamusta viranomaisten puolueettomuuteen.

– On hyvin ongelmallista, jos poliisiviranomaiset ryhtyvät politikoimaan virkatileillään. Olen Helsingin poliisineuvottelukunnan pj:na joutunut tästä aiemminkin huomauttamaan. Silloin tilanne rauhoittui esimiesten keskustelun jälkeen, Kaleva sanoo kommentoi asiaa yhteisöpalvelu Twitterissä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Kommentti liittyy ylikomisario Jari Taposen virkatililtään tekemään twiittiin, jossa hän jakaa pääministeri Sanna Marinin (sd.) oppositiota koskevan ulostulon ja kehottaa ottamaan hänestä mallia.

– Kommenttini koskee tämän päivän keskustelukulttuuria, jossa totuudesta välittämättä väitetään ja sanotaan mitä tahansa oman aseman pönkittämiseksi tai kuvitellun kannatuksen lisäämiseksi, Taponen täsmentää twiittiään.

Kaleva korostaa, että yksityishenkilönä jokaisella on oikeus twiitata mitä haluaa.

– Virkatilillä twiitatessaan viranomainen edustaa kuitenkin organisaatiotaan. Tällaiset #casetaponen ulostulot eivät ole omiaan lisäämään luottamusta viranomaisen puolueettomuuteen.

 

 

https://twitter.com/JariTaponen/status/1315220461576491009

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)