Verkkouutiset

Atte Kaleva Jussi Halla-aholle: PS:n Venäjä-mielisyys vastenmielistä

Tutkijan mielestä perussuomalaisten piirissä länsivastaisuus on valitettavan yleistä.

Terrorismitutkija Atte Kaleva (kok.) arvostelee perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahon kommenttia kuumana käyvään keskusteluun ulkomaalaisten maakaupoista. Halla-aho on jakanut Twitterissä opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen (kok.) blogikirjoituksen aiheesta vuodelta 2014.

− Huomatkaa, mikä puolue pitää venäläisten maakauppoja täysin ongelmattomina ja niiden rajoittamista rasismina, Jussi Halla-aho kommentoi.

− Aika paksua tekstiä Halla-aholta, joka itse kannattaa #NATO, mutta on suoraan ilmoittanut, ettei aio edistää Suomen liittymistä mitenkään, Atte Kaleva vastaa Twitterissä.

Hänen mukaansa Halla-ahon voisi olla ”parempi keskittyä nyt muiden puolueiden syyttelyn sijaan siivoamaan venäjämieliset uussuomettuneet tahot pois omasta puolueesta”.

− Perussuomalaisten piirissä valitettavan yleinen kategorinen NATO/länsivastaisuus ja siihen yhdistyvä uussuomettunut venäjämielisyys on ainakin minulle isänmaallisena ihmisenä hyvin vastenmielistä, Atte Kaleva sanoo.

Hänen mukaansa ”kokoomuksessakin on valitettavasti vallalla uussuomettunut, idänkauppaa korostava ja Venäjän aggressioita yliymmärtävä henki”.

− Se on naiivia. Kokoomuksen pitää palata oikeaan Paasikiven linjaan, jossa tosiasiat tunnustetaan, mutta omista periaatteista pidetään kiinni, Atte Kaleva sanoo.

Uusimmat
MAINOS