Verkkouutiset

Asuntokaupan varoitetaan luistavan heikoilla jäillä

Varovaisuuteen on välittäjän mukaan epävarmuudesta johtuen aihetta.

Asuntokaupan kehitystä tulevana talvena on vuokravälitysyhtiö Vuokraturvan hallituksen puheenjohtajan Timo Metsolan mukaan lähes mahdoton ennustaa.

– Täysin mahdolliselta näyttää, että asuntokauppa jatkuu paitsi vilkkaana, myös nousevin hinnoin koko talven ja läpi koronan toisen aallon. Äärimmäinen korkoelvytys ja pankkien marginaalikilpailu pitävät asuntolainojen korot pohjamudissa, mikä tukee voimakkaasti sekä kauppaa että hintoja, Metsola toteaa tiedotteessa.

Toisaalta Metsolan mielestä on yhtä lailla mahdollista, että toisen aallon kiihtyminen saa asuntokauppojen määrän putoamaan uudelleen jyrkästi kevään tapaan.

– Koska muun muassa kestävyysvaje, työttömyystilanne ja koko maailmantalouden tilanne ovat hyvin huolestuttavia, on mahdollista sekin, että kauppamäärien ohella myös asuntojen hinnat putoavat.

Hänen mukaansa on äärimmäisen vaikeaa ennustaa, kumpaan ääripäähän tai millaiseen tilanteeseen niiden välillä todellisuus tulevana talvena asettuu.

– Voi kuitenkin todeta, että ollenkaan mahdotonta ei ole, että talvi sujuu nykyiseen malliin ilman dramatiikkaa. Juuri nyt asuntokauppa luistaa hyvällä vauhdilla, mutta heikoilla jäillä. Tiettyyn varovaisuuteen on epävarmuudesta johtuen aihetta, mutta toistaiseksi kauppa käy hyvin, Metsola arvioi.

Uusimmat

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)