Verkkouutiset

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

”Viivyttäminen ei ole hyväksyttävää” – IS: Sote-valiokunnassa kiista

Mia Laihon mukaan työskentely on tehotonta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtaja Mia Laiho (kok.) kritisoi valiokunnan puheenjohtajaa Krista Kiurua (sd.) hallituksen säästölakien käsittelyn viivyttelystä.

– Se ei ole hyväksyttävissä, että asioiden käsittelyä viivytetään, eikä kunnioiteta eduskunnan normaaleja toimintatapoja. Valiokunnan työskentely on ollut tehotonta. Aika valuu koko ajan käsistä kokouksissa, Laiho sanoo Ilta-Sanomille.

Laihon mukaan lakiesitysten vastustamista varten on olemassa vakiintuneita työskentelytapoja, kuten vastalauseen jättäminen tai vastaesitysten tekeminen eduskunnan suuressa salissa. Säästölait koskevat muun muassa asumistukea, toimeentulotukea, indeksien jäädyttämistä ja työttömyysturvaa.

– Mietinnöt pitäisi saada istuntosaliin perjantaihin mennessä. Se on ollut kaikkien tiedossa. Siitä huolimatta asioita ei ole käsitelty niin kuin olisi pitänyt. Eduskunnan työjärjestyksen mukaan budjettilait pitää hoitaa kiireellisesti eteenpäin, niitä ei saa viivästyttää tarpeettomasti, se on ihan valiokuntaoppaassa ja työjärjestyksessä, minkä pitäisi sitoa puheenjohtajaa, Laiho sanoo.

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan kerrotaan saaneen lisäaikaa ensi tiistaihin asti. Valiokunnan tilanteesta kertoi ensimmäisenä MTV.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)