Verkkouutiset

”Asevelvollisuudesta luopumista vaativat tahot, jotka eivät ole kiinnostuneita maanpuolustuksesta”

Asevelvollisuuden vastustajat perustelevat kantaansa tasa-arvolla – unohtaen, että yleinen asevelvollisuus on nimenomaan tasa-arvoinen tapa toteuttaa maanpuolustusvelvollisuus, sanoo kansanedustaja Jussi Niinistö (ps.).
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Se on tasa-arvoinen kaikille miehille ja naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen hakeutuneille naisille. Asevelvollisessa armeijassa yhteiskuntaluokasta, varallisuudesta tai koulutustaustasta riippumatta kuka tahansa voi edetä upseeriksi. Näin ei ole ammattiarmeijoissa, Niinistö totesi Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan Maanpuolustus, sukupuoli ja tasa-arvo –seminaarissa Helsingissä.

Niinistö sanoo, ettei hän kannata ns. sukupuolineutraalia asevelvollisuutta.

– Sille ei ole yksinkertaisesti Suomessa maanpuolustuksellista tarvetta eikä taloudellisia edellytyksiä. Kannatan kuitenkin naisten osallistumista kutsuntoihin. Maanpuolustustietoutta emme saa evätä naisilta, sillä kaikilla Suomen kansalaisilla on perustuslaillinen velvollisuus osallistua isänmaan puolustamiseen.

Niinistö toteaa, että asevelvollisuudessa on kyse siitä, miten tehokkaimmin ja edullisimmin järjestämme oman maamme puolustuksen.

– Suomen kokoisen maan uskottava puolustaminen on käytännössä mahdotonta ilman yleistä asevelvollisuutta. Asevelvollisuudesta luopumista vaativat juuri ne tahot, jotka eivät ole kiinnostuneita maanpuolustuksesta, hän sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)