Verkkouutiset

Asemiehet tunkeutuivat Pohjois-Korean lähetystöön

Ryöstäjät veivät Madridissa sijaitsevasta rakennuksesta useita tietokoneita.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Aseistautuneen ryhmän kerrotaan murtautuneen viime perjantaina Madridissa sijaitsevaan Pohjois-Korean lähetystörakennukseen.

Espanjalaisen El Confidencial -lehden mukaan tunkeutujat sitoivat useita suurlähetystön työntekijöitä. Eräs vangeista ilmeisesti onnistui pakenemaan ja hälytti naapurit huutamalla heille koreaksi.

Newsweekin mukaan Espanjan poliisi ja sisäministeriö vahvistavat tietojen pitävän paikkansa. Asemiehet pakenivat yli neljä tuntia kestäneen murron jälkeen ja veivät mukanaan neljä tietokonetta.

Tapauksella on erikoinen yhteys Vietnamissa käytyihin neuvotteluihin Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin ja Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-unin välillä.

Pohjois-Korean delegaatioon osallistunut diplomaatti Kim Hyok-chol toimi vuoteen 2017 asti maan suurlähettiläänä Espanjassa. Hän palasi kotimaahansa ja sai tiettävästi ylennyksen Espanjan karkotettua useita pohjoiskorealaisia diplomaatteja Pohjois-Korean tekemien ydinasekokeiden seurauksena.

Kim Jong-un myös yöpyi huippukokouksen aikana espanjalaisomistuksessa olevassa Melia-hotellissa Vietnamin pääkaupungissa Hanoissa.

Vähäiset turvatoimet

Brysselin Vrije-yliopiston tutkija Ramon Pacheco Pardo toteaa Pohjois-Korean lähetystön sijaitsevan Madridissa tavallisella asuinalueella.

– Turvatoimet ovat vähäiset. Se on tavallinen talo, jonne on helppo päästä. Pohjois-Korealla ei ole kovin montaa suurlähetystöä Euroopassa, joten potentiaalisella ryöstäjällä ei olisi juurikaan vaihtoehtoja, Pardo sanoo Newsweekille.

Hänen mukaansa entisen suurlähettilään ja murron välisestä yhteydestä ei ole toistaiseksi konkreettista näyttöä.

– On spekuloitu, että Kim Hyok-cholin tausta olisi liittynyt ryöstöön jollain tavalla. Mutta painotan, että tämä on toistaiseksi puhdasta spekulaatiota, Pardo jatkaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)