Verkkouutiset

Asiakas menossa Helsingin Työllisyyden palvelutorille Pasilan TE-toimistoon. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Arto Satonen HS:lle: Työttömien hakemuspakko puretaan

Tarkoituksena on asettaa velvoitteita hakea töitä myös vastaisuudessa, mutta ei yhtä mekaanisesti kuin nykymallissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Työministeri Arto Satosen (kok.) mukaan hallitus aikoo purkaa Sanna Marinin (sd.) hallituksen luoman hakemuspakon työttömille. Muutoksen on määrä tulla voimaan vuoden päästä, kertoo Helsingin Sanomat.

Viime vuonna voimaan tulleessa mallissa työttömät velvoitetaan lähtökohtaisesti vähintään neljään oma-aloitteiseen työnhakuun kuukaudessa. Poikkeustapauksissa velvoite voi olla alhaisempi eli 0–3 työnhakua. Velvoitteen laiminlyönti johtaa ensin varoitukseen ja sitten työttömyysetuuden määräaikaiseen menettämiseen.

– Työnantajille tulee paljon hakemuksia, joista näkee, että ne on lähetetty vain hakemuspakon vuoksi. Tämän tilanteen muuttaminen on ymmärtääkseni aika laajalti toivottu asia, Satonen sanoo HS:lle.

Työnhaun velvoittavuudesta ei aiota kuitenkaan luopua.

– Mutta haluamme luottaa nykyistä enemmän työvoimavirkailijan harkintaan siinä, millainen on sopiva velvoite kullekin työttömälle, Satonen toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)