Verkkouutiset

Antti Rinne: Hallitus menettänyt kokonaan otteensa työmarkkinoista

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoo, että työmarkkinat kriisiytyvät uudelleen hallituksen ja Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n toiminnan myötä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Juha Sipilän (kesk.) hallitus on omalla toiminnallaan synnyttänyt työmarkkinoille epäluottamusta ja jännitteitä vaatimalla työntekijöiltä palkanleikkauksia ja heikentämällä työehtoja. Tämä on johtanut tilanteeseen, jossa työnantajat nyt katsovat voivansa luopua jopa keskusjärjestösopimuksista, Antti Rinne sanoi SDP:n puoluehallituksessa torstaina.

EK:n keskiviikkoinen ilmoitus luopua kaikista keskusjärjestösopimuksista on Rinteen mukaan merkki siitä, että hallitus on menettänyt kokonaisuudessaan otteensa työmarkkinoiden toiminnasta. Hän varoittaa hallitusta tästä kehityksestä ja perää pääministeriltä toimia.

– Hallituksen pitää joko luovuttaa tai tehdä suunnanmuutos. Suomi ei selviä uudesta työmarkkinakriisistä. SDP on valmis tarjoamaan kaiken mahdollisen avun hallitukselle, jotta työmarkkinakriisi saadaan selvitettyä, Rinne sanoi.

Hänen mukaansa EK:n päätökset vaarantavat sekä Suomen mallin että hallituksen tavoitteen paikallisen sopimisen lisäämisestä.

– Mikäli työmarkkinoilla ei ole vahvaa suunnannäyttäjää, johtaa tilanne siihen, että kukin osapuoli tavoittelee vain omaa etuaan. Tämä suunnannäyttäjän rooli kuuluu Suomen hallitukselle. Mikäli hallitus jatkaa vain sivustakatsojana, Suomen malli ja paikallisen sopimisen lisääminen tuskin toteutuvat, Rinne varoittaa.

Suomen talouskasvu on tällä hetkellä euroalueen toiseksi heikointa. Näissä epävarmoissa talous-ja työllisyysnäkymissä on Rinteen mukaan pidettävä kiinni ja kehitettävä Suomen vahvuuksia. Niihin ovat aina kuuluneet sopimuksiin perustuvat ja järjestäytyneet työmarkkinat.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)