Verkkouutiset

Antti Lindtman IS:lle: Hussein al-Taeen asia on käsitelty loppuun

Sdp:n tuore kansanedustaja pahoitteli aiempia lausuntojaan sosiaalisessa mediassa.

Sdp:n eduskuntaryhmä on käsitellyt tiistaina pidetyssä kokouksessaan kansanedustaja Hussein al-Taeen kohua herättäneitä Facebook-kirjoituksia.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtmanin mukaan al-Taee pyysi lausuntojaan anteeksi.

– Al-Taee sanoi, että nämä kirjoitukset eivät edusta hänen arvo- tai ajattelumaailmaansa. Totesimme yhdessä, että kun hän on näin selkeästi näistä irtisanoutunut, niin asia on ryhmän osalta loppuunkäsitelty, Lindtman toteaa Ilta-Sanomille.

Kirjoituksista julkaistujen kuvakaappausten mukaan al-Taee totesi lokakuussa 2014, ettei näe ”suurta eroa” Israelin ja ISIS-terroristijärjestön välillä. Hänen mukaansa molemmissa tapauksissa ”joukko miehiä lännen tukemina” on perustanut alkuperäisväestöltä vallatuille alueille oman valtionsa.

Hussein al-Taee aloitti työnsä presidentti Martti Ahtisaaren CMI-järjestössä saman vuoden syyskuussa.

Al-Taee myönsi viime viikolla Facebook-julkaisussaan tehneensä virheitä, mutta kasvaneensa ihmisenä rauhantyössä. CMI:n mukaan Hussein al-Taee nauttii edelleen järjestön luottamusta konfliktinratkaisun asiantuntijana.

– Minun keinoni purkaa pahaa oloani ja turhautumistani oli ryhtyä tekemään täysillä töitä rauhan eteen. Minut tuntevat tietävät, että olen jo pitkään toiminut osallistavan dialogin puolesta ja kaikkea vihapuhetta vastaan, Hussein al-Taee kirjoitti.

Uusimmat
MAINOS