Verkkouutiset

Antti Kaikkonen hyllyttäisi metropolihallinnon muutamaksi vuodeksi

Keskustan kansanedustaja esittää, että Uudenmaan liiton asemaa vahvistettaisiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Antti Kaikkosen (kesk.) mukaan on hyvä, että maan hallitus päätti luopua kuntien pakkoliitoshankkeestaan. Hänen mukaansa hallituksen ja opposition sote-sopu poistaa samalla tarpeen uudelta raskaalta metropolihallinnolta.

– Jos sote-ratkaisun lisäksi luotaisiin vielä järeä metropolihallinto, jäisi nykyisille metropolialueen kunnille enää hyvin vähän tehtäviä. Tällainen ratkaisu ei olisi mielekäs.

Kaikkosen mukaan metropolihallinto on nyt syytä laittaa hyllylle ainakin muutamaksi vuodeksi. Kun sote-yhteistyön uusi malli on saatu toimivaksi, voidaan hänen mukaansa arvioida, onko vielä erilliselle metropolihallinnolle todellista tarvetta.

– Sote-ratkaisun jälkeen paine suuriin kuntaliitoksiin vähenee. Jos jotkut kunnat haluavat vapaaehtoisesti niitä tehdä, niin luonnollisesti sen on oltava mahdollista. Tässä vaiheessa esimerkiksi massiivisesta Keski-Uudenmaan kahdeksan kunnan liitoksesta voidaan mielestäni luopua, Kaikkonen sanoo.

Kaikkonen esittää, että asiassa edettäisiin vahvistamalla nykyisen maakuntaliiton, eli Uudenmaan liiton asemaa. Maakuntaliiton roolia lisättäisiin maankäytön, asumisen ja liikenteen järjestämisessä.

Uudenmaan liitosta erillisen metropolihallinnon luominen aiheuttaisi Kaikkosen mukaan tässä vaiheessa lisää hallintoa, byrokratiaa ja kustannuksia sekä pilkkoisi Uudenmaan epäjohdonmukaisiin osiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)