Verkkouutiset

Antti Häkkänen: Valtiojohto ei voi lähteä twitterkansan huutokilpailuun

Kokoomusedustajan mukaan ulko- ja turvallisuuspoliittisissa ulostuloissa tarvitaan huolellista harkintaa.

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Antti Häkkänen arvostelee sekaannusta Suomen ulostuloissa liittyen venäläisen oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyin pidätykseen.

Aiheesta nousi keskustelu, kun tasavallan presidentti Sauli Niinistö kertoi torstaina, ettei hänen kanssaan käyty etukäteen keskustelua pääministeri Sanna Marinin (sd.) tviitistä, joka koski Navalnyin pidätystä. Marin kommentoi maanantaina Twitterissä Navalnyin kiinniottoa ja vaati tämän vapauttamista. Vasta tämän jälkeen Niinistö kommentoi asiaa Helsingin Sanomille.

Marinin esikunnasta kerrotaan MTV:lle pääministerin olleen siinä käsityksessä, että kannanotosta olisi käyty keskustelua hänen esikuntansa ja ulkoministeriön esikunnan sekä tasavallan presidentin kanslian välillä.

Entisen oikeusministeri Häkkäsen mielestä valtiojohto ”ei voi lähteä rwitterkansan huutokilpailuun varsinkaan ulko- ja turvallisuuspolitiikassa”.

− Varsinkaan Venäjään liittyen. Perustuslain toimivaltuudet ovat juuri näitä tilanteita varten: Presidentti johtaa. Huolellinen harkinta, yhteistyö, pää kylmänä, Häkkänen kirjoittaa Twitterissä.

Kokoomuksen kansanedustaja Ilkka Kanervan mukaan Suomen linjasta ulkopoliittisissa kysymyksissä ei saa tapahtua väärää tulkintaa.

– Jos yhden kerran tapahtuu asiassa lipsahdus, niin se vielä menee. Mutta kaksi kertaa on jo tapa. Se on tässä hyvä nyrkkisääntö. Tällainen tilanne ei saa kerta kaikkiaan toistua, Kanerva kommentoi Ilta-Sanomille.

– Näin ei saa tapahtua toistamiseen. Perustuslaki on tältä osin hyvin selvä. Ulkopolitiikkaa johtaa tasavallan presidentti yhteistoiminnassa valtioneuvoston kanssa, hän jatkaa.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)